Tudnivalók elektromos járművek esetében

Honosítás és eredetiség vizsgálat

Minden külföldről származó elektromos jármű honosításakor vagy forgalomba helyezésekor kötelező a hatósági szigorított hivatalos műszaki vizsgálat és eredetvizsgálat, még meglévő érvényes vizsga esetében is.

A honosítást kizárólag az Államilag Országosan elismert NKH kirendeltségek valamelyikén vagy a Magyar Autó Klub kirendeltégének egyikén végezhető el!

Az eredetiség vizsgálat bármelyik országos hivatalosan elismert eredetiség vizsga központban lehetséges.

Minden elektromos jármű honosításakor, forgalomba helyezésekor rendelkeznie kell érvényes egyedi Vám azonosítóval!

Kedvezmények

A jelenkori jogszabályok kedvezményt biztosítanak az  elektromos járművek tulajdonosainak a magyarországi honosításkor.

A regisztrációs adó minden esetben 0 Ft az elektromos jármű magyarországi honosításakor. Illetékmentességgel is jár, ha a műszaki vizsgálat során megfelelően módon kerül rögzítésre a jármű környezetvédelmi besorolása, ezért is szükséges a COC irat minden elektromos jármű forgalomba helyezésekor!

Jelenleg egyes plug-in hibridekre is vonatkozhatnak az elektromos járműveknek járó kedvezmények, de minden esetben CoC igazolás és vagy hatótávigazolás benyújtására van szükség.

A műszaki vizsgálat során érintésvédelmi jegyzőkönyv benyújtását írhatja elő a Nemzeti Közlekedési hatóság aminek ügyintézését kényelmesen a honosítás napján elvégzi szakértő csapatunk.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐ

H-P: 8:00-18:00

SZ: 10:00-14:00

V: ZÁRVA

*Amennyiben megbíz minket automatikusan elfogadja az Általános szerződési feltételeket (ÁSZF) bármilyen jogi eljárásban, vita helyzetben ezek lesznek az iránymutató elvek.

*Természetes személyek esetén ÁFA mentes munkadíjunkról online számlát biztosítunk.

*Jogi személy, cégek estén munkadíjainkról ÁFÁ-s számlát állítunk ki.

HONOSÍTSD AUTÓD AKÁR 1 HÉTEN BELÜL!

Ne várj tovább Tesla-d honosításával, csapatunk akár 1 héten belül elintézi számodra az összes ügyintézést, így neked már csak élvezned kell az új autód örömeit!

jarmuhonositasiroda@gmail.com

Call Now Button